Logga in

Logga in
2015 december 30
|
#HÄLSA #BARN

Hon täcker ansiktet med en massa fula ord. Jag har svårt att hålla tillbaka tårarna när jag får veta varför.

"Ful", "Fet", "Dum". När 17-åriga vloggaren Lauren Brocious gick på högstadiet blev hon nätmobbad av sina klasskamrater. Elaka ord och hot blev en del av vardagen och till slut började Lauren tro allt det elaka de skrev om henne. "Jag kände att jag inte kunde gå till skolan och att jag inte kunde prata med folk för jag var orolig för vad de skulle säga till mig", säger hon till nyhetssajten WHAG. Lauren tog sig igenom det, men när hon nyligen fick veta att även hennes bästa vän var utsatt för näthat bestämde hon sig för att göra en video där hon tar upp problemet. Och budskapet är verkligen så starkt!

I videon syns Lauren fylla sitt ansikte med en massa fula ord, saker som nätmobbarna ska ha skrivit till henne.

"Vi har alla någon gång i våra liv blivit stämplade. De sårande orden som folk kallat oss. Vi tar det personligt och vi tar orden till våra hjärtan", säger Lauren i början av videon.

Men halvvägs in i klippet börjar hon plötsligt torka bort allt det fula och elaka hon skrivit i ansiktet, och byter ut dem mot ord hon själv valt. 

"När vi börjar att älska oss själva blir de negativa orden som sägs om oss irrelevanta. Andra människors ord definierar inte vem du är - det är du som gör det!".

Även om det tog lång tid för Lauren att sluta bry sig om vad andra tyckte, hoppas hon nu att hennes video ska vara en hjälp på vägen för de som blir mobbade.

"Jag vill att barn ska förstå och kunna titta på mig och tänka, "Wow, det blir faktiskt bättre".

  

Källa: WHAG

 

Se även: Hon utsågs till en av de fulaste på skolan. Hennes svar till mobbarna ger mig gåshud!