Logga in

Logga in
2015 december 30
|
#KÄRLEK #HÄLSA

Tjejen vikthånades i sociala medier. Hennes svar till näthatarna kan vara det bästa i år!

På självaste julafton, precis efter att familjen ätit julbord, fick feministen och skribenten Hale Goetz ett samtal som hon inte alls räknat med. En vän ringde för att berätta om att en bild på Hale figurerade på sajten Reddit. Under kategorin "Funny" hade någon lagt upp en bild från när hon var 16 år och en från när hon var 21 år. Syftet var att visa att hon "blivit tjock". Bilden fick snart över 750 000 visningar, men i stället för att bli ledsen valde Hale att slå tillbaka mot näthatarna. Och som hon gjorde det.

Hale Goetz valde att svara hatarna med en text på sajten Jezabal.

"De har inte fel när de säger att jag var smal och att jag inte är det nu. Och?", skriver hon.

"Jag tycker jag ser rätt bra ut på 'efter'-bilden, den till höger där jag är riktigt tjock. Det är från när min man och jag annonserade vår förlovning i juni 2014. Bilden togs med en MacBook i närheten av den bästa ljuskällan i vår sunkiga lägenhet i Chicago [...]

Om min mans ansikte inte hade blivit bortklippt hade du förmodligen sett hans buskiga röda skägg och tankfulla stängda ögon. Vi hade ägnat hela dagen åt att ringa våra familjer för att berätta nyheten för dem. Och sen tog vi en massa bilder som vi skickade till våra vänner. Det här är samma bild som står på min mans nattduksbord, utskriven och inramad av min svärmor. Det här är vi, lyckliga och söta och kära. [...]

Att vara tjock, är för mig bara ytterligare en punkt till min lista av attribut, något faktiskt men inte särskilt intressant, ungefär som att jag är 167 centimeter lång och färgar mitt hår.

Kanske det någon dag framöver inte längre är ett politiskt ställningstagande att vara kvinna och tjock. Men tills vidare; jag är lycklig av att leva i en oavsiktlig trots, jag är lycklig och jag är tjock. Låt oss äta!".

 

Snacka om att vara ett föredöme!

 

Källa: Twitter / Metro UK

 

Se även: De redigierar om de kurviga tjejernas bilder. Anledningen kommer göra dig vansinnig. Vilka idioter!