Logga in

Logga in
2016 februari 19
|
#HUMOR #POLIS #SVERIGE

Polisen fick en lapp på bilen där de parkerat. Hans svar har delats av tusentals!

Under onsdagslunchen gick polisen Petter och hans kollega in för att köpa lunch på Center Syd i Löddeköpinge. De parkerade nära köpcentret, vilket inte uppskattades av en okänd lappskrivare.

Petter bestämde sig för att skriva ett svar på Facebook, i hopp om att lappskrivaren och fler som blir upprörda över att polisen ställer sig på vissa platser ska förstå.

– Vi blev absolut inte arga på den som skrev lappen, den var ju trevligt skriven. Vi kan ju inte begära att folk i allmänhet ska veta varför vi gör olika saker, säger Petter Götesson till Expressen.

Bäste medborgare som satte fast denna lapp på vår polisbil på Center Syd idag kring lunch. Det är absolut inte av...

Posted by Petter Götesson on Wednesday, February 17, 2016

”Bäste medborgare som satte fast denna lapp på vår polisbil på Center Syd idag kring lunch. Det är absolut inte av lathet som vår polisbil parkeras så nära ingången som möjligt. Det fyller några olika syften. Dels så vill medborgarna att vi ska synas, vilket vi gör intill ett köpcentrum. Den brottsförebyggande effekten hoppas vi på.”

”Men den största anledningen är att vi inte, som många andra, har raster och luncher i vårt arbete. Att snabbt kunna kasta oss in i polisbilen och köra iväg oavsett hunger eller pågående matinköp är vår vardag.”

Och någon lunch blev det inte för poliserna på flera timmar till, då de fick ett larm strax därefter.

”Vi fick ett larm ganska direkt efter du applicerat ditt fina meddelande på vår bil. Ett larm där sekunder avgjorde om vi skulle kunna rädda en liten tjej i fara eller ej. Kanske var det din dotter?” Nu har Petters svar hyllats och delats av tusentals, vad tyckte du om svaret?