Logga in

Logga in
2016 februari 25
|
#DJUR #HUNDAR #AUTISM

Hunden vägrar lämna pojkens sida. Det här är verkligen hjärtvärmande!

Det här hjärtvärmande ögonblicket fångades mellan en pojke och hans hund på ett sjukhus i Wellington, Nya Zeeland. Det går inte att missta lojaliteten hos den här hunden, som vakar över den autistiske nioåringen vart han än går.

Nioårige James Isaac från Wellington har ett väldigt speciellt band till sin hund Mahe. James har autism, och har svårt att prata och kommunicera med sin familj. Mahe är en servicehund, vars uppgift är att lugna James. Under ett sjukhusbesök där James ska undergå en röntgen fångar sjukhusfotografen Louise Goossens ett hjärtvärmande ögonblick mellan James och hans hund.

Photo credit: Louise Goossens

Posted by James Isaac on Thursday, February 11, 2016

James mamma, Michelle Isaac berättar för Stuff att livet innan familjen fick Mahe var mycket svårare. James kunde till exempel inte ens gå till offentliga platser, som ett café utan att bli orolig och vilja gå därifrån. Men nu när Mahe följer med överallt kan han sitta lugnt på offentliga platser och förutom att Mahe gör James lugnare, så är de också bundna till varandra med varsin sele. James kan därför inte springa iväg hur som helst och om han försöker så sätter sig Mahe ner på rumpan och vägrar röra på sig.