Logga in

Logga in
2016 mars 08
|
#KÄRLEK #JOBB #FACEBOOK

Parets middag slutade i katastrof. Men det de skrev på kvittot efteråt är riktigt tänkvärt!

Paret Steven och Makenzie Schultz skulle fira sin bröllopsdag genom att gå ut och äta på en restaurang i Cedar Rapids i Ohio, USA. Men restaurangbesöket blev inte precis vad de väntat sig.

Anledningen var att det var alldeles för lite personal på alldeles för många gäster. Resultatet blev att servicen och maten dröjde. Det tog 20 minuter innan paret fick sitt vatten och ytterligare 40 minuter innan de fick in maten. Steven och Makenzie hörde hur andra gäster klagade högljutt på personalen under tiden på restaurangen. Efter att de ätit valde paret dock att göra något speciellt. De lämnade en fin hälsning och en rejäl dricks på 850 kronor. Middagen i sig kostade 500 kronor. ”Vi har båda varit i dina skor. Nu vill vi ge något tillbaka”, skrev de på kvittot.

Makenzie och Steven.

Så här förklarar Makenzie hur de tänkte i ett Facebook-inlägg:

”Så här är det. Vår service i kväll vara katastrof. Det tog 20 minuter att få vatten, 40 minuter att få förrätt och över en timme för huvudrätten att komma in. Människor runt oss gjorde narr av restaurangen & dålig servicen var. Och ja, servicen var hemskt. Men det var mycket tydligt att det rörde sig om personalbrist, det var inte fel på de servitriser och servitörer som jobbade. Vår servitör sprang runt som en galning och var aldrig otrevlig. Jag tror han hade hand om 12 bord, plus baren. Det är mer än någon kan hantera! När jag satt där och såg honom springa fram och tillbaka, och bad om ursäkt till allt och alla sa jag till Steven … ”Du, det där brukade vara vi. Vi jobbade ju på restaurang. Jag saknar det inte överhuvudtaget, jag gillade aldrig det jobbet. Jag jobbade för dricksen. Så jag och Steven kom överens om att det skulle kännas på något sätt göra något för den här killen som var servitör, för han skulle förmodligen få minimal eller ingen dricks alls på grund av den dåliga servicen. Vi lämnade restaurangen innan han hann se detta och jag skriver inte detta för att få en klapp på ryggen. Jag ville bara dela detta som en vänlig påminnelse om att att alla kan tänka över situationen, innan man dömer. Och kom ihåg var du kommer ifrån. Alltid”.

 

Kvittot och facebook-inlägget som Makenzie skrev.

 

Historien har bllivit hyllad av tusentals och har öven uppmärksammats av en rad amerikanska medier. Vad tycker du om parets gest?