Logga in

Logga in
2016 mars 18
|
#DJUR #HUNDAR #ÖVERLEVNAD

Hunden försvann till havs - hittades 5 veckor senare på en ö!

Fiskaren Nick Haworth tog med sig sin hund Luna när han skulle jobba till havs, men på något sätt hamnade Luna i vattnet när han hade uppmärksamheten riktad åt annat håll - och Luna försvann!

Fiskaren Nick Haworth förlorade sin älskade hund Luna när han var ute på en fisketur på USA:s västkust den 10 februari. När han och en kollega skulle dra in hummertinor försvann Luna från båten. De letade överallt efter Luna men kunde inte hitta henne i mörkret. Nick kontaktade personal vid marinbasen som ligger på ön San Clemente i hopp om att Luna kanske hade simmat dit. Men där fanns ingen Luna, och Nick sökte i vattnet i två dagar efter sin hund. Han drog till slut slutsatsen att hon var förlorad - och det var hon - fram till mitten på mars! Fem veckor senare upptäcktes Luna - på just ön San Clemente! Hon var i gott skick, om än lite tunn, men mådde annars bra.

En vän till Nick hämtade henne på marinbasen då han själv var bortrest. Luna har fått en souvenir från marinbasen, en militärtagg med hennes namn på, ett bevis på att hon genomgått den marina kursen för överlevnad, undvikande, motståndskraft och flykt.